Natuur, Wildernis & Wildleven

10-daagse West Canada rondreis

Start in Vancouver, BC op 19 September, 2021 en eindigt in Calgary, AB op 28 September!

Ontdek de vele verschillen van BC & Alberta

Deze reis is eenmalig in september en beschikbaar voor maximaal 24 deelnemers dus boek snel!

We gaan de twee meest Westerse Provincies van Canada doorkruisen waar fascinerende en imposante meren, gletsjers, eilanden, bergen en prairies enkele van de vele ingredienten van deze reis zijn. 

TCS
Luxe Touringcar Reis

Behalve de vlucht naar Canada is alle transport na aankomst voor U geregeld en inbegrepen.

wat is inclusief:

Alle transport per luxe 54 zits tour bus- Luchthaven transport in Vancouver, BC en in Calgary, AB-Alle accommodaties, gebaseerd op 2 personen per kamer-Alle bezienswaardigheden en activiteiten zoals in het programma omschtreven-Alle ontbijten gedurende de gehele reis-Alle Nationale Park-entreegelden-Ervaren Nederlandstalige reisleiding

Wat is exclusief

Alles wat niet in het programma vermeld staat-persoonlijke uitgaven-fooien (chauffeur, reisleiding, restaurants)- BTW (taxes, altijd exclusief in Canada bij wetgeving).

Groepsreis-24 reizigers

Deze groepsreis zal met een grote bus met 56 zitplaatsen worden uitgevoerd met een maximale groepsgrootte van 24 reizigers zodat er genoeg ruimte en comfort is voor onze gasten.

Dag 1: 19 sept. 2021

Wij wachten op U in de aankomsthal van Vancouver Airport om U te verwelkomen. Vandaar gaan we naar het hotel waar U de komende 2 nachten verblijft.Er zal een korte briefing zijn en er zal een documentatie en informatie pakket worden overhandigt. De rest van de avond is vrij om te relaxen.

Dag 6: 24 sept. 2021

Een vrije dag in Whistler, een befaamd Ski-dorp dat na de Olympische winterspelen in 2010 is uitgegroeid tot een “All Year Round” toeristen, en activiteiten bestemming. Voldoende keuze wat betreft winkelen, restaurants en bars en waar men o.a. gebruik kan maken vele wandelpaden via liftverbindingen.

Dag 2: 20 sept. 2021

Vandaag heeft U een vrije dag en dus genoeg vrije tijd  om Vancouver City te gaan bekijken. Wandelen, fietsen, skytrain, locale boot enz. is ter beschikking en allemaal op loopafstand, ons hotel is nl. centraal gelegen. Canada Place is vaak het startpunt en gelegen aan de mooie haven van Vancouver.

Dag 7: 25 sept. 2021

Vandaag vervolgen we onze reis door bergen en dalen en via sub-woestijnachtige, grotendeels indianengebieden richting de Canadase Alpines, vergelijkbaar met onze Europese Alpengebieden. We gaan hier overnachten in Sun Peaks, een ski resort dat op zo’n 45 minuten buiten Kamloops, BC gesitueerd is.

Dag 3: 21 sept. 2021

Vandaag gaan we met BC Ferries de oversteek maken naar Vancouver Island om Victoria te bezoeken wat de hoofdstad is van de Provincie BC (Brits Columbia). We maken een korte stadstour bij het havengebied van Victoria, ook wel het hart van de stad genoemd, We verblijven 2 nachten in Victoria.

Dag 8: 26 sept. 2021

Tijd om koers te zetten richting de Inmense and imponerende Canadese Rocky Mountains. We verlaten de Provincie BC (zoals men British Columbia noemt) en rijden Alberta binnen waar we ook de tijdlijn passeren en van pacific naar mountain time gaan. Op naar Jasper National Park en het bergdorpje Jasper, Alberta!

Dag 4: 22 sept. 2021

Deze morgen gaan we de prachtige Butchart Gardens bezoeken, op 20 minuten rijden buiten de stad. Entree is inbegrepen in uw reis. Er zal genoeg tijd zijn om de verschillende thema tuinen te gaan bewonderen. Na terugkeer in Victoria heeft U de rest van de dag/avond vrij ter beschikking.

Dag 9: 27 sept. 2021

We verlaten Jasper en rijden via de “Icefield Parkway”.welke door UNESCO de mooiste highway ter wereld is genoemd, richting Banff National Park waar we nog een paar mooie bezienswaardigheden gaan bezoeken. We verblijven deze laatste nacht in het centrum van het gezellige, en wereldberoemde bergdorp Banff.

Dag 5: 23 sept. 2021

Vandaag varen we weer terug naar het vasteland om onze weg te vervolgen richting de bergen en het mondaine ski-oord Whistler waar we 2 nachten zullen verblijven. Deze reis is zo uniek opgebouwd dat er voldoende tijd en ruimte is om al deze plekken in een rustig tempo te kunnen ontdekken

Dag 10: 28 sept. 2021

Na het ontbijt gaat de reis dan verder naar de luchthaven van Calgary waar we afscheid van U zullen nemen.

Het was ons een genoegen en… “Till we meet again”…